Wraps met tonijn

Een lekker en simpel gerecht waar je eindeloos mee kunt variëren

Niet voor niets zijn wraps met tonijn zo populair! Je kunt ze makkelijk meenemen naar een picknick of gewoon lekker thuis opeten als lunch, complete maaltijd, borrelhapje of tussendoortje.

Warme wraps met tonijn

Er zijn verschillende variaties van wraps met tonijn te bedenken. Voor de gerechten, kun je het beste gewoon tonijn uit blik gebruiken. Bak voor een heerlijke warme maaltijd wat aardappelpartjes krokant en verdeel ze samen met tonijn uit blik over de wraps. Doe hier dunne reepjes komkommer overheen en een sausje van crème fraîche, mierikswortel en peterselie. Als je dit serveert met bimi en wat partjes citroen heb je een snelle en gezonde maaltijd!

Koude wraps met tonijn

Vaak wordt bij de koude variant roomkaas gebruikt, omdat tonijn lekker combineert met de zachte smaak ervan. In plaats van roomkaas kun je ook mayonaise of crème fraîche gebruiken. Door er wat blaadjes sla of dungesneden komkommer overheen te doen, krijgen de wraps een lekker frisse bite. Fijngesneden kappertjes of een gesnipperd uitje maken het gerecht helemaal af. Voor de wat pittigere variant kun je wat sambal door de roomkaas, mayonaise of crème fraîche mengen.