Mexicaanse wraps

Mexicaanse wraps en tortilla’s worden ook in Europa steeds meer populair, net als andere types exotisch voedsel. Wraps zijn makkelijk om zelf te maken en je kan er eindeloos mee variëren. Zo kan je ze perfect aanpassen naar je eigen wensen en dieet.

Wat zijn Mexicaanse wraps nu juist?

De wraps zelf worden in Mexico geconsumeerd zoals wij brood eten. Eigenlijk kan je ze met alles combineren. In het Centraal Amerikaanse land worden ze dan ook geserveerd bij elke maaltijd, net zoals wij in een restaurant broodjes bij onze schotel krijgen. De cirkelvormige, platte deegbroodjes bestaan uit bloem, water en een klein beetje zout. Nadat het deeg netjes gekneed is, worden de deegballetjes platgedrukt tot ze de gewenste vorm hebben. Daarna worden ze op een hete bakplaat eventjes gebakken, zodat ze hun vorm mooi bewaren. Zo gaan ze een beetje op pannenkoeken lijken.

Wat kan je er zoal mee maken?

Qua ingrediënten kan je zowat alle kanten uit. Sommige mensen houden het graag simpel met enkel rijst, kip en wat groentjes. Maar anderen kiezen eerder voor een iets pittiger smaakje en opteren voor pikante sausjes. In Mexico zelf worden de wraps vaak gevuld met kaas, kip, paprika en worteltjes. Uiteraard mag ook daar een pittig sausje niet ontbreken.